Pienin askelin

January 2, 2017

 

Näin vuoden alussa moni on tehnyt hyviä päätöksiä siitä, miten tulee muuttamaan omaa elämäänsä. Hyvästä tahdosta huolimatta, usein käy niin, että kun olemme seuraavien uuden vuoden lupausten äärellä, huomaamme, ettei niitä edellisiäkään tullut pitkään pidettyä.

 

Entä jos tänä vuonna olisimme armollisempia niin itseämme kuin toisiamme kohtaan? Päättäisimme tehdä sellaisia pieniä, konkreettisia arkeamme parantavia tekoja, jotka ovat oikeasti mahdollisia? Pienet askeleet ovat vallan riittäviä. Jos edessä häämöttää vuori kiivettäväksi, voi olo tuntua jo valmiiksi väsyneeltä. Sen sijaan kun tavoittelemme jotain pienempää saavutusta, voimme lähteä sen toteuttamiseen kevyemmin askelin. Olo on luottavaisempi, että päämäärä saavutetaan ja niin usein saavutetaankin. Siitä seuraa voimaantunut olo ja pystyvyyden tunne itsellä kasvaa. Ensimmäisen etapin saavutettua on helpompi jatkaa kohti sitä seuraavaa – ja niin siinä sivussa voi se vuorikin tulla kavutuksi huipulle ilman, että kiipeilijä olisi uuvahtanut.

 

Niitä pieniä tekoja voi tehdä yhdessä, toinen toisiamme auttaen. Joskus pelkkä katse ja nyökkäys voi puhua paljon. Kohtaamisen mahdollisuuksia meillä on pitkin päivää kun vain hetkeksi pysähdymme kesken sen kiipeämisen. Näemme tuon työkaverin, kollegan, johdettavan, esimiehen tai asiakkaan, joka kiipeää omalle vuorelleen. Jakaessamme niin onnistumisia kuin niitä oppimiskokemuksia yhdessä, saamme toinen toisiltamme. 

 

Paljon riippuu siitä, mihin itse uskon. Uskonko siihen, että tämä on hyväntahtoinen ympäristö? Uskonko, että kaikki tekevät parhaansa? Uskonko, että voin, osaan ja kykenen? Vai ajattelenko, että täällä on uhkaavaa ja paras pitää huoli vain omasta tontista liikoja hiiskumatta, mitään pyytämättä? Uskomukset eivät vain ohjaa toimintaamme, vaan vaikuttavat paljon myös omaan oloomme. Siksi on tärkeää huomata millaisella mielellä lähtee liikkeelle ja mitä tuo mukanaan yhteiseen tekemiseen. 

 

Näiden työelämää mullistavien monien muutosten keskellä jatkuva muutosvalmius voi tuntua raskaalta vaateelta. Nyt vielä puhutaan paljon itsensä johtamisen taidon välttämättömyydestä. Onko tämäkin yksi lisävaatimus muiden joukossa? Entä jos se onkin vapauttavaa? Jos mukana kulkisikin sen meidän monen tunteman sisäisen orjapiiskurin sijaan mukava, kannustava tyyppi, joka ymmärtää sinua? Tahtoisitko kokeilla tällaista muutosta vaikka päivän ajan?

 

True Diamonds’in retkikunta on valmiina vuoden 2017 vuoren valloitukseen ja toivottaa hyvää ja antoisaa matkaa kanssakulkijoilleen!
 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recent Posts

January 24, 2017

January 2, 2017

November 28, 2016

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags
Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2016 True Diamonds Oy